Zelfverdedigen / Kickboxen voor kinderen


Dbj-sport heeft een beweegprogramma ontwikkeld, waarbij de kinderen spelenderwijs leren in een veilig en pedagogisch sport klimaat. Aan de hand van kickboks oefeningen, stoeivormen en rollenspellen werken we aan sociale vaardigheden, weerbaarheid en het herkennen en aangeven van grenzen. Wij werken alleen met gecertificeerde trainers die een stijl hanteren waarbij ze in plaats van alles gelijk voor te doen, veel vragen stellen aan kinderen. Hierdoor worden kinderen uitgedaagd zelf na te denken en keuzes te maken. Verder levert de training een bijdrage aan het verbeteren van de motorische vaardigheden en algemene fitheid van het kind.

Verder is de training geschikt voor alle soorten niveaus, er wordt namelijk veel gedifferentieerd en de oefeningen verschillen van makkelijk uitvoerbaar tot ingewikkelder. Kinderen werken veel in twee of drietallen en er wordt veel door gewisseld tijdens oefeningen zodat kinderen elkaar goed leren kennen en helpen.

Naast het programma voor kinderen in de leeftijd van 8 t/m 12 jaar, zijn er ook kickboks/zelfverdediging trainingen voor tieners. Hierbij werken we ook aan de hand van kickboks oefeningen aan sociale vaardigheden en algemene fitheid, toegespitst op de belevingswereld en interesse van jongeren.

Wij zijn geregistreerd bij Jeugdfonds sport dus voor kinderen met een stadspas is (mits zij voldoen aan de gestelde voorwaarden) een sportbeurs mogelijk.

 
 

Wat leer je?


- Adequaat omgaan met kracht
- Genuanceerd aangeven van grenzen
- Zelfvertrouwen
- Discipline
- Zelf keuzes maken
- Technieken uit het kickboksen

NEEM CONTACT OP
 

Wanneer

Maandag 16:00 tm 17:00 Sporthal de Pijp

Maandag 17:00 tm 18:00 Sporthal de Pijp

Maandag 18:00 tm 19:00 Sporthal de Pijp

Donderdag 16:00 tm 17:00 Sporthal de Pijp

Donderdag 17:00 tm 18:00 Sporthal de Pijp

Waar

Sporthal de Pijp
Lizzy Ansinghstraat 88
1072 RD Amsterdam

Partners

Image

Gemeente Amsterdam

Image

Jeugdfonds sport

Image

Combiwel

Image

Dynamo

Image

Sportservice

Image

Jump in

Image

Topscore